Κανόνες του forum

This topic contains 0 replies, has 1 voice, and was last updated by Avatar of MyEnglishGuru MyEnglishGuru 10 years ago.

  • Author
    Posts
  • #71
    Avatar of MyEnglishGuru
    MyEnglishGuru
    Keymaster

    1. Μόνο Ελληνικά
    Αυτό είναι ένα Ελληνικό forum, και ως εκ τούτου θα πρέπει να προσπαθήσετε να γράφετε μόνο Ελληνικά. Παρακαλούμε να περιορίσετε την χρήση κάποιας ξένης γλώσσας μόνο σε σύντομα quotes ή φράσεις (συνήθεις ξένες φράσεις και στην καθομιλουμένη) και μόνο όταν αυτό είναι απαραίτητο.

    1.α. Greeklish
    Στο forum απαγορεύονται τα Greeklish. Η τιμωρία για χρήστες που γράφουν με Greeklish είναι, αρχικά, προειδοποίηση και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης αφαίρεση 5 πόντων για κάθε μήνυμα ή απάντηση σε Greeklish.

    1.β. Κεφαλαία
    Τα κεφαλαία στην γλώσσα του internet δείχνουν πως κάποιος φωνάζει-τονίζει με έντονο τρόπο αυτό που λέει. Παρακαλούμε να αποφεύγετε την εκτεταμένη χρήση τους και να την περιορίζετε σε συγκεκριμένες λέξεις-φράσεις που θέλετε να τονίσετε.


    2. Συμπεριφορά

    Παρακαλούμε να συμπεριφέρεστε με σεβασμό και με ευγένεια στους άλλους. Μην ξεχνάτε ότι εδώ μέσα υπάρχουν άτομα διάφορων ηλικιών και με διαφορετικές γνώσεις και εμπειρία. Γι’ αυτό, θα ήταν συνετό να έχετε υπομονή σε περίπτωση που κάποια απορία σας φανεί “κουτή” ή “παιδιάστικη”.

    2.α. Προσωπικές Προσβολές
    Προσωπικές προσβολές δεν επιτρέπονται πουθενά μέσα στο forum. Παρακαλούμε να προσέχετε τις εκφράσεις σας. Η χρήση προσβλητικών εκφράσεων που έχουν να κάνουν με την προσωπική ζωή του καθενός θα τιμωρείται αυστηρά.

    2.β. Γραμματική/Ορθογραφία
    Δεν επιτρέπεται ο σχολιασμός της γραμματικής/ορθογραφίας ενός άλλου μέλους.


    3. Δημιουργία Θέματος/Απάντησης

    Πριν δημιουργήσετε οποιοδήποτε θέμα/απάντηση παρακαλούμε διαβάστε τους κανόνες του forum.

    Πρωτόκολλο δημιουργίας θέματος/απάντησης
    – Αποφύγετε την δημιουργία θέματος ίδιο με ήδη υπάρχον. Κάντε μία αρχική αναζήτηση για να ελέγξετε ότι δεν υπάρχει ήδη θέμα ίδιο με αυτό που θέλετε να δημιουργήσετε.
    – Παρακαλούμε ξαναδιαβάστε το θέμα/απάντηση που έχετε δημιουργήσει για την αποφυγή λαθών. Το θέμα/απάντηση σας θα διαβαστεί από πολλά μέλη και θα πρέπει να είναι κατανοητό.
    – Για την αποφυγή επανάληψης των ίδιων επιχειρημάτων παρακαλούμε διαβάστε ολόκληρη τη συζήτηση πριν απαντήσετε.
    – Παρακαλούμε επιλέξτε κατάλληλο τίτλο πριν την δημιουργία ενός θέματος. Παρακαλούμε αποφύγετε την χρήση ημιτελών ή “προκλητικών προσοχής” τίτλων διότι θεωρούνται ανεπιθύμητοι.

    3.α. Απαντήσεις Εκτός Θέματος
    Παρακαλούμε απαντήστε ή σχολιάστε απαντήσεις άλλων αναφερόμενοι στο θέμα της συγκεκριμένης συζήτησης. Αν δεν δώσετε μια λογική και τεκμηριωμένη απάντηση, καλύτερα να μην απαντήσετε καθόλου. Επίσης ισχύει και για μονολεκτικές απαντήσεις όπως για παράδειγμα “lol” ή “rofl”.

    3.β. Εισαγωγή Εικόνων
    Επιτρέπεται η εισαγωγή εικόνων χωρίς κανένα επιπρόσθετο σχόλιο εφόσον ταιριάζουν με το θέμα. Παρακαλούμε να εισάγετε το σύνδεσμο προς το ιστότοπο στον οποίο βρίσκεται η εικόνα, χρησιμοποιώντας το αντίστοιχο BB-code.

    3.γ. Διαφημιστικά Μηνύματα
    Απαγορεύεται η χρήση του forum για να διαφημίσετε κάποιον ιστότοπο (site) ή να διαφημιστείτε. Παράβαση του κανονισμού θα οδηγεί σε μόνιμο αποκλεισμό.

    3.δ. Ιστότοποι (sites)
    Οι χρήστες με την δημοσίευση ενός ιστότοπου (site) είναι υπεύθυνοι ότι ο ιστότοπος αυτός είναι σύμφωνος με τους κανονισμούς του forum. Δημοσίευση ιστοτόπων που περιέχουν ακατάλληλο και ακραίο περιεχόμενο θα τιμωρείται.

    3.ε. Δημιουργία/Εισαγωγή Νέου Θέματος στην Αντίστοιχη Περιοχή του Forum
    Παρακαλούμε πριν δημιουργήστε ένα νέο θέμα σιγουρευτείτε ότι το έχετε αναρτήσει στην σωστή περιοχή του forum, ώστε να μην χρειαστεί οι διαχειριστές να το μετακινήσουν αργότερα.

    3.στ. Αποφυγή Επαναδημιουργίας Θέματος
    Παρακαλούμε αποφύγετε την ανάρτηση θέματος που έχει δημιουργηθεί και στο παρελθόν και υπάρχει ήδη στο forum. Κάντε μία αρχική αναζήτηση για να ελέγξετε ότι δεν υπάρχει ήδη θέμα ίδιο με αυτό που θέλετε να δημιουργήσετε.


    4. Προκλητικό Περιεχόμενο

    Οτιδήποτε είναι ακραίο, οτιδήποτε εκφράζει πολιτικές πεποιθήσεις, οτιδήποτε είναι πορνογραφικό, οτιδήποτε έχει περιεχόμενο απαγορευμένο από τον νόμο, οτιδήποτε είναι απαράδεκτο-αηδιαστικό-προκλητικό απαγορεύεται στο forum είτε γίνει με απευθείας καταχώρηση είτε αναφερθεί με σύνδεσμο. Ρατσιστικά ή εθνικιστικά σχόλια είναι επίσης απαγορευμένα ακόμα και σαν αστεϊσμοί. Σχόλια που αναφέρονται στην χρήση απαγορευμένων ουσιών καθώς και στην διακίνησή τους απαγορεύονται αυστηρά.


    5. Προσωπικά Δεδομένα

    Παρακαλούμε μην αναφέρετε Προσωπικά Δεδομένα και πληροφορίες σχετικά με άλλα μέλη δίχως την προέγκρισή τους, καθώς είναι ενάντια στους Νόμους περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Σημειώστε ότι εδώ αναφερόμαστε στην εισαγωγή φωτογραφιών μελών καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη πληροφορία σχετικά με οικογενειακό, μαθητικό και εργασιακό περιβάλλον κλπ.

    5.α. Πνευματικά Δικαιώματα
    Μην χρησιμοποιείτε υλικό που είναι κατοχυρωμένο με δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.


    6. Διαχείριση Forum

    Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με την Διαχείριση του forum ή κάποιας υποκατηγορίας του, παρακαλούμε μην δημιουργείτε θέμα στο forum. Απευθυνθείτε σε κάποιον Διαχειριστή forum για το πρόβλημα που σας προέκυψε και θα κάνει ότι μπορεί για να σας εξυπηρετήσει και να σας το λύσει. Δημιουργία κάποιου θέματος σχετικά με προβλημά σας στο forum μόνο αναστάτωση μπορεί να προκαλέσει και δεν θα βοηθήσει στην επίλυσή του.


    7. Επιβολή Ποινών

    Παράβαση κανόνων του forum θα οδηγήσει αρχικά σε προειδοποίηση και κατόπιν εξακολούθησης σε επιβολή ποινής.


    8. Διάφορα

    Οι Διαχειριστές forum έχουν το δικαίωμα να επεξεργαστούν, να διαγράψουν και να κλειδώσουν ένα θέμα. Παρακαλούμε ακολουθείστε τις οδηγίες τους. Συζητήσεις σχετικά με την συμπεριφορά τους θα τιμωρούνται. Μπορείτε να το αναφέρετε μόνο στο Κέντρο Υποστήριξης.

    Οποιοδήποτε παράπονο ή κριτική σχετικά με την Διαχείριση του forum θα γίνεται μόνο δια μέσω του Κέντρου Υποστήριξης. Αν νομίζετε ότι το παράπονο σας έχει σχέση με την πλειοψηφία των άλλων μελών και πρέπει να συζητηθεί δημόσια, παρακαλούμε να δημιουργηθεί θέμα και να περιέχει εκφράσεις βάσει των κανόνων του forum καθώς επίσης να μην έχει προπαγανδιστικό χαρακτήρα.

    Δημιουργία θεμάτων που έχουν ως σκοπό την διαμάχη με την Ομάδα Διαχείρισης του forum θα τιμωρείται και θα οδηγεί σε διαγραφή τους.

    Αν επισημάνετε ότι το θέμα που είχατε δημιουργήσει μετακινήθηκε ή διαγράφηκε, έχει γίνει καλοπροαίρετα. Παρακαλούμε μην το ξαναδημιουργείτε. Ρωτήστε έναν Διαχειριστή forum για να σας επισημάνει τον λόγο διαγραφής/μετακίνησης του.

The topic ‘Κανόνες του forum’ is closed to new replies.